Tänkespråk

Den saliga Synkletika sade: ”Liksom ett skepp inte kan byggas utan spikar, så är det omöjligt att räddas utan ödmjukhet.”
Menu

Översättningsseminarium

En gång i månaden inbjuder Johannesakademin till översättningsseminarium i biblioteket i Domkyrkans församlingshem i Linköping. Vi översätter den systematiska samlingen av Ökenfädernas tänkespråk, en samling som inte tidigare funnits utgiven på svenska.

Vi arbetar oss successivt igenom de 21 kapitel som texten består av. Seminarierna är öppna för såväl nybörjare som vana översättare. Den erfarne får nöjet att arbeta tillsammans med andra, och nybörjaren (eller den ringrostige) ges möjlighet att utveckla sin grekiska. Det är en fördel att delta kontinuerligt, men det går även bra att komma enstaka gånger.

Seminarierna förväntas leda till en komplett svensk översättning av den systematiska samlingen av tänkespråk. Ingen föranmälan krävs.

Seminarierna leds av FD Britt Dahlman och TD Per Rönnegård. Meddela gärna ditt intresse till Per Rönnegård för att få del av förberedande material och ytterligare information: johannesakademin.per@gmail.com

Under pandemin möts seminariet på distans med hjälp av ett webbverktyg.

Kontakt

Johannesakademin
Nya slottet Bjärka-Säby
589 64 Sturefors

0760-08 42 47

Johannesakademin ©2021 Upphovsrätt. Alla rättigheter förbehållna.