Skip to content

Tänkespråk

En abba sade: ”Liksom det vax som inte har värmts och mjukats upp inte kan ta emot sigillet som stämplas på det, så kan inte människan ta till sig Kristi kraft om hon inte prövas genom möda och svaghet. Det är därför Herren säger till den gudomlige Paulus: ’Min nåd är allt du behöver. Ja, i svagheten blir kraften störst.’ Och aposteln själv berömmer sig genom att säga: ’Därför vill jag helst skryta med min svaghet, så att Kristi kraft kan bo i mig.’”
Menu

Översättningsseminarium

En gång i månaden inbjuder Johannesakademin till översättningsseminarium i biblioteket i Domkyrkans församlingshem i Linköping. Vi översätter den systematiska samlingen av Ökenfädernas tänkespråk, en samling som inte tidigare funnits utgiven på svenska.

Vi arbetar oss successivt igenom de 21 kapitel som texten består av. Seminarierna är öppna för såväl nybörjare som vana översättare. Den erfarne får nöjet att arbeta tillsammans med andra, och nybörjaren (eller den ringrostige) ges möjlighet att utveckla sin grekiska. Det är en fördel att delta kontinuerligt, men det går även bra att komma enstaka gånger.

Seminarierna förväntas leda till en komplett svensk översättning av den systematiska samlingen av tänkespråk. Ingen föranmälan krävs.

Seminarierna leds av FD Britt Dahlman och TD Per Rönnegård. Meddela gärna ditt intresse till Per Rönnegård för att få del av förberedande material och ytterligare information: johannesakademin.per@gmail.com

Under pandemin möts seminariet på distans med hjälp av ett webbverktyg.

Kontakt

Johannesakademin
Nya slottet Bjärka-Säby
589 64 Sturefors

0760-08 42 47

Johannesakademin ©2021 Upphovsrätt. Alla rättigheter förbehållna.