Skip to content
Menu

Bibliotek & Studierum

Johannesakademins nya bibliotek och studierum invigdes 6 juni 2022.
Johannesakademins nya bibliotek och studierum invigdes 6 juni 2022.

Under maj 2023 är biblioteket bokat följande tider:

● Onsdag 17 maj, kl 09.00-16.00

Övriga tider är biblioteket öppet för dig som har fått tillgång till biblioteket (läs mer nedan).

Johannesakademins bibliotek är inriktat på den tidiga kyrkan, monastisk litteratur och ortodox teologi. Det är ett referensbibliotek, vilket innebär att böckerna inte lånas hem. Det nya biblioteket med studierum invigdes den 6 juni 2022 – välkommen att besöka oss!

Skriv till info@johannesakademin.se för att få tillgång till biblioteket med dess studieplatser. Vi sänder dig då en personlig kod som behövs för att få tillträde till biblioteket. Babettes Kafferi, som också ligger i huset, håller öppet tisdag-lördag större delen av året. Vi har anpassat bibliotekets öppettider efter Babettes Kafferi, eftersom det endast är möjligt att komma in i byggnaden när Babettes Kafferi håller öppet. Håll utkik på deras hemsida, babettes.se, efter aktuella öppettider. I samband med att du får din personliga kod till biblioteket så sänder vi ytterligare praktisk information och ordningsregler för biblioteket. 

När biblioteket används för samtal bör dessa ske lågmält då angränsande kontorslokaler används av annan personal. Vid möten för mindre grupper kan sammanträdesrummet på samma våning bokas genom Equmeniakyrkan, via e-post: konferens@equmeniakyrkanlinkoping.se

Via länken nedan kan du söka på samtliga titlar i Johannesakademins bibliotek. Om du saknar någon bok som känns relevant för bibliotekets inriktning kan du gärna skriva ett inköpsförslag till Per Rönnegård.